Snickers, ett brott?

Okey jag vet att det är lätt att döma andra om man inte är i deras situation. Det finns ett talesätt som lyder: ”Döm ingen förrän du gått tusen mil i hans mockasiner” -Indianskt ordspråk.

Jag har tidigare varit i stort behov av viktnedgång, då låg jag på 130kg. Idag ligger jag på 108kg och känner att det är dags att ta tag i det. Med förbättrade kostvanor och träning kommer jag att nå mitt mål.

Min målbild är klar och jag har en stark motivation. Dagligen läser jag om personer som har en vilja att gå ner i vikt men så råkar något slinka ner som är ”förbjudet” och så kommer skuldkänslor och ångest.

Man måste kunna unna sig något gott ibland utan att känna sig skamfylld.

Skam, ånger och skuld ger negativa tankar som är det sista man behöver. Så planera in tillfällen där man kan unna sig något så kan det samtidigt bli en sporre.

Dock är det kanske inte ok att vilja unna sig något flera gånger dagligen.

Vad som också är viktigt är konsekvenserna när man tar något gott även när man nått målbilden. Man måste inse att det finns action och reaction. Action: du äter en bit snickers, Reaction: du får i dig kalorier som behöver motioneras/tränas bort.

Snickers
Snickers (Bild från wikipedia)

(Denna texten är en omgjord variant från min tidigare blogg)

Utlottning/tävling om 1kg GOJI-bär. Tävlingen kommer avslutas på söndag 16/1-2011 då jag drar en av vinnarna. Så fram till dess har du chansen att klicka här och följa anvisningarna för att vara med i tävlingen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: