Chocka kroppen

Chocka kroppen med schemalagd oplanerad träning. Visst lät det konstigt, men det är bästa träningstipset. Se till att vara strukturerat ostrukturerad genom att lägga upp veckans träning schemalagt men alla veckor bör vara rätt olika. Trivs du dock med träningens upplägg eller du rent av inte kan köra andra dagar så det ändå blir samma varje vecka. Då skall du i alla fall se till att träna jättemjukt vissa dagar, hårt vissa och medelhårt andra dagar. Det gäller även när du har en strukturerat ostruktur.

Varför skall men då detta? Jo för annars vänjer sig kroppen och börjar spara på sig energi för just dessa tillfällena. Det gör därmed att muskelmassans ökning eller fettförbränning planar ut. Därför skall motion och träning varieras i så stor utsträckning som möjligt både gällande form, längd, tyngd etc.

Som avslut postar jag några citat som jag hittade hos Topphälsa.se:
”Att tänka på de små sakerna betyder inte att man tänker litet.”
”Det enda vi uppnår genom att fly är att utropa vår fiende till segrare.”
”Rutinen kan aldrig leda oss till viktiga handlingar.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 tankar på “Chocka kroppen”

  1. Hej! Nu har jag lagt till din blogg i listan hos viktbloggarna hoppas du ska trivas! Tipsa gärna dina besökare om sidan och varför inte sprida inspirationen på facebook också? Eller kanske twitter? Det finns dela-knappar under senaste inlägget!

    Önskar dig en dunderhelg!

  2. Jag använde Funbeat när jag körde som mest och la in alla fakta jag hade med olika pass. Jag fick ut massor med statistik om hur olika pass och intensitet påverkade mig. Väldigt nyttigt.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: