Vision, motivation och självkänsla

Oavsett vad man tränar så dyker det ibland upp hjärnspöken som begränsar möjligheten att fullfölja den sista repetitionen, våga sig på att öka vikterna eller vad det nu kan handla om. Det finns flera sätt att övervinna ett mostånd gällande träning. Ett sätt är att ha en träningskamrat så man kan pusha varandra. Ett annat sätt är att ladda in peppande musik i mp3-spelaren för att anstänga sig lite extra. Ytterligare sätt kan vara Personlig Träning, tydliga mål som du vill uppnå med tidpunkter ”deadlines” (s.k. smarta mål). Det kanske trevligaste kvittot på sin ansträngning och som gör att man fortsätter fokusera är självklart resultat.

En blogg som jag följer har skrivit om just känslan av att anstränga sig och se resultat. Kika gärna in hos Matilda Modigh. Och här är mina mål, de kanske behöver smartifieras ytterligare men jag känner mig fokuserad på dem.

Smarta mål

Specifika – så att alla fattar var de ska och varför
Mätbara – så att det finns något att mäta målet mot
Accepterat – så att alla är motiverade att jobba mot målet
Realistiskt – så att det blir lätt att se möjligheten att nå fram
Tidsbundet – så att det finns en tydlig start- och slutpunkt

Målet/Målen skall vara:
Nedskrivet, Utmanande, Trovärdigt, Specifikt, Mätbart samt Ha en deadline

Exempel:
– Jag kommer att gå ner fem kilo genom att träna 3 gånger i veckan med en PT samt äta xxxx kcal per dag. Detta skall vara uppnått den 1 april 2011 Sofia Bengtsson

Fler exempel: LifeMojo

www.smart-modellen.se
smart


En kille utan bristande självkänsla 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

3 tankar på “Vision, motivation och självkänsla”

  1. Jag vill göra dig glad.. du skriver så … RÄTT!! och inte minst enkelt… du ger verkligen massor med energi och motivation till en blivande3 50-taggare som ALDRIG har tränat/motionerat tidigare … Tack!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: