Alkohol och träning

Många vill gärna både kunna dricka ett glas vin eller flera, och kunna träna hårt. Men hur påverkar egentligen intag av alkohol träningen? Hur mycket kan man dricka? Och hur länge sitter effekten kvar? Finns det verkligen någon sanning i påståendet att

Om du festar en kväll är den senaste veckans träning bortkastad?

Effekten på muskelmassan
Alkoholintag minskar hormonet insulin-like growth factor 1 (IGF-1). IGF-1 reglerar blodsockernivån, främjar fettförbränning samt muskeluppbyggnad (2).

Alkohol ger en minskad prestationsförmåga, har en negativ inverkan på energiförsörjning och försämrar den metabola processen under träning. Kroniskt alkoholmissbruk är förknippat med minskad tvärsnittsyta av typ I, IIa och IIb-muskelfibrer (3).

Alkohol ger också upphov till förändringar i proteinmetabolismen – både i hela kroppen och specifika vävnader, samt ökad kväveutsöndringen med samtidig förlust av muskelmassa.

Läs mer här

sprit

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 tankar på “Alkohol och träning”

 1. Livet är för kort för att avstå från något njutningsmedel. Det som gällr är att fördela dem på lagom nivå.

  Sedan måste jag säga att din sida är lite rörig rent allmänt och framförallt när det gäller att hitt var man ska kommentera dina inlägg

  Ha en skön helg
  Peer

 2. Peter: Visst måste man kunna unna sig något ibland. Och som du säger att man lägger det på rätt nivå.
  Ja sidan kanske är rörig, och det har lite med temat att göra som jag i övrigt tycker är snyggt, enklaste att kommentera är annars att ”öppna” inlägget via rubriken.

  Fitnesscoachen: Den lägsta angivelsen jag funnit är att 2 glas kan ”skada”.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: