Superbär för hälsan

Äter du dina bär ?

aftonbladet finns en artikel om ”superbär”.
bär

Acai – rikast på antioxidanter?
Acai är ett litet mörklila bär, cirka 1-2 centimeter i diameter med ett stort frö. Bäret kommer från palmträdet Acaizeiro som finns i Sydamerika. Bäret är rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Acai innehåller bland annat B-vitaminer, C-vitamin, E-vitamin, järn, kalium, magnesium, fosfor och kalcium. Den mörka färgen kommer från antocyaniner. Antocyaniner är en antioxidant som också finns ibland annat blåbär, hallon och björnbär.

Goji – släkt med tomaten
Gojibäret sägs vara ett av världens näringsrikaste bär och lär innehålla många mineraler, vitaminer, viktiga aminosyror och antioxidanter och kärnorna sägs vara selenrika. Särskilt är bären rika på C-vitamin, B2-vitamin, zink, selen, järn, kalcium och kalium.
Bäret innehåller även mycket C-vitamin och zink som kan vara bra just för ögat.

Chiafrö/Chiamjöl – minskar sötsuget
Chiafröet har använts i flera tusen år av indianer i södra och västra Mexiko som energitillskott. Chiamjöl är en unik produkt tack vare sin höga halt av omega-3, kostfiber, höga proteinhalt, vitaminer, mineraler och antioxidanter. Chiamjöl innehåller bland annat vitamin B, kalcium, fosfor, zink, koppar, magnesium och 18 aminosyror. Chiamjöl innehåller inga konserveringsmedel eller tillsatser och är glutenfritt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Superbär för hälsan”

  1. Jag börjar varje morgon med en protein shake där jag blandar i Superfrukter, maca, vetegräs chia och lite annat beroende på vad jag har hemma.
    Chia är en stor favorit och en riktigt bra källa för omega 3. Chia kan användas i Använd i all slags bröd och bakverk, soppa, yoghurt, frukostflingor, juice, frukt, blanda i smooties m.m. Det är en unik produkt och näringsämnena håller sig stabila även vid hög upphettning!!!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: