Kosttillskott & Vitaminer

Som förväntat kom en del reaktioner efter SVT’s reportage. Varianter på inlägget jag skrev igår finns nu på mängder av bloggar.

Sofia Bengtssons blogg hittar jag följande:

Säkerställ att det finns kliniska studier och forskning på de kosttillskott du äter, gärna oberoende forskning av andra instanser än företaget som säljer produkten. Det är även viktigt att tillskottet är i en form så att kroppen tar upp ämnena, annars går de rätt igenom och gör ingen nytta.

Supplement watch är en oberoende sida som granskar olika preparat.

Här är ett citat från deras hemsida där de svarar på frågan: What is the “best” Antioxidant Product? Läs mer här!

If you are looking for more of a multivitamin product that provides other nutrients along with a strong antioxidant profile then the top two choices are LifePak from Nuskin/Pharmanex (also in the USA, but with a German/EU branch) and Intense Defense from Wicked Fast Sports Nutrition (also in the USA, but can ship to Germany).

Sofia har också ett par tips som jag gärna sprider:

1. Kosten är alltid viktig! Ät regelbundet och en varierad kost med mycket grönsaker och frukt.

2. Ät ett säkert och testat kosttillskott som hjälper din kropp att få i sig allt som du inte får i dig via kosten den dagen. Mät dina antioxidanter för att följa upp dina värden.

3. Lev sunt, motionera och var skratta ofta!

vitaminer

Nu kanske det låter som att jag är en motståndare till kosttillskott och det är jag inte. Däremot borde man vara medveten om vad man köper och vad man stoppar i sig. Själv köper jag exempelvis produkter från Gymgrossisten.com, Svensk Hälsokost, VitaeLab SE & Bodystore.com.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 tankar på “Kosttillskott & Vitaminer”

  1. Hahaha, tackar så mycket för din input Christer, men det är just motståndet som jag INTE vill ha för att göra det till så ren enbart konditionspass som möjligt! =) Motståndet får gymdagarna stå för men det ska bli kul att testa och se vad jag själv tycker för majoriteten tyckte inte det var någon större hit. =D

    Ha det bäst!

  2. Det där hade jag helt missat, ska genast kolla in på slv’s hemsida och kolla på den där rapporten. Å andra sidan håller jag mig till vanliga vitaminer och lite omega 3. Men det är inte helt fel att läsa sig till vad man ska undvika =)

  3. Ja, det inslaget i svt gav mig en lite funderare. Har ju själv provat en hel del sk fettförbrännings preparat var av flera i testet. Då börja man undra lite vad man håller på med och varför slänga pengarna i sjön. För egentligen tror jag det mest har en lugnande psykologis effekt men ingen fysisk effekt.

  4. Tack för referens och tankar kring ämnet. Detta är något jag brinner extra mycket för då jag i mitt jobb träffar många som äter kosttillskott utan att egentligen veta vad de stoppar i sig eller varför. Bra att det uppmärksammas för ökad medvetenhet hos konsumenterna.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: