Vilken vätska väljer du?

vattenVad skall man dricka när man tränar? En fråga som det råder delade meningar om. Jag tycker det är rätt självklart att enbart stora mängder vatten slutligen kan bli förödande. Vad som sker är att man dränerar kroppen på salter och mineraler. Detta gäller naturligtvis inte korta träningspass där varken tiden utgör hälsorisker och heller inte vätskeintaget.

I artikeln Släck träningstörsten listas för- och nackdelar med olika drycker i samband med träning. Träningslära har skrivit en artikel om sportdrycker och träningseffekt. Och NGruppen har en artikel om Vätska och prestation.

Själv har jag hittat ett recept som jag tycker verkar vettigt under längre pass eller i alla fall de pass som man svettas rikligt. Exempel på detta är när man blir tvungen att svabba upp en stor pöl under spinningcykeln.

1L vatten
1/2dl dextropur (druvsocker)
1/2-1krm salt
smaksätt med lite citron/apelsin eller liknande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 tankar på “Vilken vätska väljer du?”

 1. En del fuktar nog strupen lite mer än nödvändigt när de styrketränar vill jag våga påstå. Själv klarar jag lätt kortare pass utan att behöva dricka, men springer jag över en mil vill jag gärna fylla på lite med vatten. 🙂

 2. Jadu, då jag är en en timmes<träningsmänniska så duger vatten med lite EAA blandat i kanoners. 😉 Annars är mjölk rätt fint (dock inte under träning hahaha)..

  Men visst är det ordspråket rätt så klockrent för det är SÅ sant! =P

  Åh, Sushi! =D Det ska jag äta til lunch på fredag och drar nog till med en stoooor sushi på lördag också. =) Hur många bitar blev det för dig?

  Ha det bäst Christer!

 3. Vatten är bäst och tränar du bara en timma ska du inte behöva fylla på under tiden. Men efteråt är nog rätt viktigt vad du stoppar i dig.
  Jag kör på mer vanliga livsmedel än med färdigdrycker.

 4. Tja

  Tack för en snabb svar. Brukar köra Ala,Cla,omega 3 sen whey 80. Orkar inte träna blir trött skit fort just nu
  men är mer deffad nu än innan och har dragit ner kolisarna. Finns det nån tillskott som man blir pigg av så man
  orkar köra sina set.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: