Tajta till magen hemma

Stå stolt – och tajta till. Här är tre effektiva övningar som ger en starkare mage – utan att du behöver gå till gymmet!

Har sommaren mest handlat om lata dagar i ryggläge och långa vinmiddagar med vännerna? Skönt, det har du varit värd. Även om det känns motigt med vardag igen finns det en stor fördel – det blir lättare att få in träningen som en rutin.

Kanske har du blivit sugen på några av jeansmodellerna på sidan 47. Då kan det vara en extra morot att få dem att sitta så där riktigt snyggt – och skönt.

Därför säger vi: upp och hoppa!

Genom att träna stående engagerar du mer av bålen och de inre magmusklerna som stabiliserar kroppen. Dessutom är det mer funktionellt. Om du tänker efter, hur ofta ligger du ner och behöver din magstyrka?

Avsätt tio minuter, gör två till tre set av varje övning och vila i 30 sekunder mellan seten. Ge sedan din mage en kärleksfull match två till tre gånger i veckan.

För synligt plattare mage, kombinera övningarna med högintensiv konditionsträning ett par gånger i veckan. Cykla, spring eller ta raska promenader.

1. Swing it
swing itSå här: Håll hantlar vid sidorna av kroppen. Spänn bålen och svinga ena hanteln framåt och den andra bakåt så högt du kan innan du byter håll. Försök att inte vrida på överkroppen i rörelsen. Gör tio svingar åt båda hållen.

Tips! Böj på knäna vid varje sving så stärker du även ben och rumpa. Tips! Böj på knäna vid varje sving så stärker du även ben och rumpa.

2. Pull it
pull itSå här: Håll ett par hantlar i händerna med armarna placerade längs sidorna av kroppen. Spänn bålen. Utan att vrida överkroppen böjer du den sakta åt vänster så långt du kan och ­sänker vikten mot vänster knä. Pausa och återgå sedan till upprätt igen. Upprepa på höger sida. En repetition avklarad, gör nu nio till.

Tips! Känn med handen på sidan av magen så att musklerna verkligen är engagerade. Tips! Känn med handen på sidan av magen så att musklerna verkligen är engagerade.

3. Kick it
kick itSå här: Håll en hantel med båda händerna ovanför höger axel och vinkla vänster fot lite ut åt sidan. Spänn magen. Dra ner armbågen mot knät samtidigt som du böjer och lyfter vänster knä mot bröstet. Återgå till start. Gör tio repetitioner och upprepa sedan på andra sidan.

Tips! Sträva efter att ha magmusklerna aktiverade i hela rörelsen när du drar ner armen och drar upp knät. Tips! Sträva efter att ha magmusklerna aktiverade i hela rörelsen när du drar ner armen och drar upp knät.

Aftonbladet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Tajta till magen hemma”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: