Inga undanflykter, skjut aldrig upp träning

Gör upp med de dåliga ursäkterna

Det finns många skäl att hoppa över träningen. Så många att det faktiskt blir omöjligt att träna. Dessutom är ursäkterna återkommande och återfinns som artiklar och blogginlägg överallt. Men det finns naturligvis möjlighet att planera in kvalitetsträning i en stressig vardag.

Vi har alla 168 timmar att disponera varje vecka – inte en minut mer eller mindre. Vi jobbar och sover bort en del av dessa, absolut. Men var försvinner resten? Framför datorn? Tvn? Alla har tid för träning och välbefinnande så länge man prioriterar det.

Kolla över din kommande vecka på söndagkvällen och boka in dina träningspass i kalendern. Gör allt du kan för att prioritera dessa, dvs. försök att planera omkring dem i största möjliga mån.

Lägg fram träningskläder, förbereda alla matlådor och mellanmål (du kommer att tappa sugen för att ta dig till träningspasset om du ätit dåligt under dagen) och underlätta så mycket du kan på kvällen innan den kommande träningsdagen.

Underskatta aldrig en effektiv halvtimma. Fundera också över när det passar dig bäst att träna. På helgerna? Lunchen? Morgonen? Det sistnämnda är kanske det bästa vapnet mot en överfull kalender. Börja dagen med träning innan alla hinder överfaller dig!

Saxat från: Drivkraften

undanflykterMed promenader och kroppen som redskap kan man komma långt (övningar för träning i hemmet). Om man cyklar, går eller joggar till jobbet/skolan istället för bilen/kommunaltrafiken gör man sig själv en stor tjänst.

Genom att man startar dagen med motion eller träning så ökar man förbränningen hela dagen. Förutom att man får en bättre hälsa just nu så har man dessutom möjlighet att bromsa åldrandet. Om det inte vore nog så får promenader och motion andra positiva effekter som att minnet blir bättre.

Träning som utförs på morgonen är dessutom mycket effektiv. Kan till och med vara 15% mer effektiv än på eftermiddagen. Om du då motionerar till och från jobbet/skolan får du per automatik alltid en sträcka som är mer effektiv än den andra.

Nya vägvanor har dessutom slagit hål på 100 undanflykter från att ta cykeln istället för bil/kommunaltrafiken.
Så nu är det bara att pumpa upp däcken eller snöra joggingskorna och köra.

Och när du twittrar om din vardagsmotion och träning lägg till hashtags #ingaundanflykter #skjutaldrigupp

Har du ingen cykel? kolla här innan du köper. och sedan hos Bikeplace eller Cykelcity för själva inköpet.
Har du inga joggin/träningsskor? Kolla in denna artikeln och skaffa dig ett par vettiga skor.

Aftonbladet om undanflykter
Aftonbladet igen om ursäkter
Ännu fler undanflykter från Aftonbladet
iForm om ursäkter

Använder du fler skäl till varför du inte kan träna är du egentligen inte sugen. Någon som har en riktig ursäkt behöver bara ett skäl.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Inga undanflykter, skjut aldrig upp träning”

  1. Jag svarade dig på min blogg för det hängde sig här förut…. men såhär skrev jag:

    ”Lugnt 🙂 Tack så mkt!

    Instruktörerna tyckte jag skulle testa men jag tyckte det såg svårt ut, skulle få visat tekniken om jag kom tidigare.

    Har bara testat i cirkelträning så det är nog något i alltsammans som har gått fel i ryggen på mig… får ta det lugnt helt enkelt =)”

    Jag håller med dig om det här med undanflykter. Hatar när man frågar nån och dom bara ” Ja men jag har ingen tid, orkar inte” så kan dom sitta och titta på facebook 1,5 timmar utan problem. Man vill bara ge dom en spark i röven (jag har själv varit lite sån, mest pga depressioner men) Nu är jag igång. Kanske lite fööör peppad men 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: