Mjölksyratröskeltest och uppmätning pulszoner

Genomförde igår ett par olika fystester för att få ett resultat av min nuvarande status. Då jag redan hade skickat in en del mängd data om mig själv startade besöket med invägning som inte kändes helt klockrent efter 4 dagars träningsuppehåll och en skagen-weekend.

Efter invägning var det upp på cykeln som gällde och börja trampa. Med jämna mellanrum fick jag ett stick i fingret där Mattias mätte olika blodvärden och mjölksyra. I 3-minutersintervaller höjs belastningen med 30W och efter ett tag började svetten droppa och andhämtningen bli ansträngd.

Dock var det varken ett hamrande bröst eller kippande efter luft som fick mig att sluta trampa. Benen sa ifrån och det var dags att trampa ur mjölksyran med lätt motstånd. Då hade jag kommit upp i 320W men då jag inte slutfört hela etappen hamnade jag på 305W.

Sedan var det dags att byta cykel och köra så hög kadens som möjligt i 30 sekunder medan motståndet ökade. När detta test var slut så var det dags att spola av mig för att sedan gå igenom testresultaten tillsammans med Mattias.

resultat aktivitus

Så här kommer jag i siffror:
Maximal energikonsumtion: 20,6 kcal/min 86,5 kJ/min
Max. motstånd: 305 W Max. motstånd/vikt: 3,0 W/kg
VO2 – syresättningskapacitet: 40,1 ml/kg/min
Anaerobisk tröskel: 143 bpm (240W, 2,33 W/Kg)
Aerobisk tröskel: 126 bpm (FatMAX)
Nedre gräns för aerobisk zon: 109 bpm

Hb: 147 (referensvärden: man 130-170)
Glukos: 6,9 (referensvärden: 5-9)
Total kolesterol/HDL: 3,8 (referensvärden: Under 6,0 mmol/l)
Total kolesterol: 5,96 (referensvärden: Under 5,0 mmol/l)
LDL: 3,57 (referensvärden: Under 3,0 mmol/l)
HDL: 1,55 (referensvärden: Över 1,0 mmol/l)
Triglycerider: 1,82 (referensvärden: Under 1,7 mmol/l)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Mjölksyratröskeltest och uppmätning pulszoner”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: