Öppet brev från cyklister!

Nästan dagligen ser vi på olika forum som rör cykel, hur cyklister behandlas utefter de svenska vägarna, flertalet av oss som råkar ut för detta har någon gång cyklat på avsevärt mindre vägar än de som finns i Sverige i länder såsom Italien, Frankrike, Beneluxländerna osv. Men bemötandet från bilister och övrig trafik i dessa länder är respektfullt och alla parter visar varandra hänsyn. Tyvärr är det inte fallet så i Sverige

Detta är inledningen på det brev som Fritz Olsson skapat och kommer skickas till regeringen, trafikverket, media etc. För att se brevets innehåll kan du klicka här.

Och jag vädjar att ni skriver under namninsamlingen för att ge stöd till detta brev. Sprid gärna informationen. Detta gäller inte enbart cyklisters säkerhet utan alla trafikanters säkerhet oavsett om de är fotgängare, bilister eller mopedister/motorcyklister för att nämna några som rör sig i trafiken.

cyklist

Själv är jag medlem i Hisingens Cykelklubb och på våra träningsrundor möts vi inte alltid av den respekt vilken människa som helst borde få. Som cyklist är du relativt oskyddad och även om jag själv ger tecken och följer de trafikregler som råder känner man ibland en viss oro. Detta gäller även när jag är ute och promenerar och då har jag inte ens hjälm på huvudet. Sedan är det långt ifrån enbart bilister som inte beter sig som man skall. Ofta möter jag cyklister på enkelriktade sträckor samt får tvärnita för någon som för sig att svänga eller stanna utan att signalera om detta. Dessutom är det sällan det enbart är cyklister på cykelbanorna, där kan man finna barnvagnar, mopeder med registreringsskylt, fotgängare och rullatorer.

Så oavsett om cykling sker på landsväg eller cykelbana skall det kännas tryggt och säkert.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant!)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Öppet brev från cyklister!”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: