Föreläsning om kost för cyklister

Igår var jag på en föreläsning om kost för cyklister. Föreläsningen hölls i Hisingens Cykelklubbs lokal av Oscar Olsson som är triatlet. Oscar studerar även kostvetenskap och idrottsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Ioch med dessa utbildningar och sin triatlonkarriär har han bred kunskap i ämnet träning och hälsa.

Föreläsningen var mycket intressant och handlade framförallt om kost för cyklister under träning och tävling. Det diskuterades bland annat återhämtningsdrycker, transfetter, mättat, enkelomättat och fleromättat fett, kolhydrater och mycket mer.

Grundkunskapen är rätt hög då jag har läst en hel del om ämnet samt varit på andra föreläsningar. Men det finns alltid något att snappa upp och repetition är aldrig fel.

De viktigaste delarna i föreläsningen var endå att skippa halvfabrikat, veckoplanera, och att billiga produkter säljs dyrt till lurade konsumenter.

kolhydrater

En intressant bok som jag hittade med tanke på att Oscar verkligen förminskade dieter som livsval är boken The No Diet, Diet. Jag har ingen aning om vad boken handlar om men det låter intressant då jag fullständigt håller med om att en varierad kost kombinerat med träning är nyckeln till hälsa.

gainer proPå tal om återhämtningsdrycker och återhämtningsmål har GymGrossisten bra erbjudande på Gainer Pro. Gainer Pro är en återhämtningsprodukt som ger dig allt du behöver för maximal energiinlagring, muskelutveckling samt återhämtning! Innehåller 67% kolhydrater och 24% protein. Är lättblandad och har snabbt upptag i musklerna. Ett måste för att öka muskler! Gainer Pro är fri från artificiella sötningsmedel. Gainer Pro har även låg laktoshalt (2%).
Passa på och köp Gainer Pro för 279.- istället för ordinarie 369:-

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Föreläsning om kost för cyklister”

  1. Föreläsningar är en underskattad tillgång. Låter väldigt intressant och roligt du också cyklar! Jag startade min cykelkarriär i Maj i år, så är helt klart en nybörjare i den idrotten. Från början är jag faktiskt en styrkelyftare, sanna mina ord…

    Friskis och Svettis här hemma ordnar en föreläsning på måndag om ”Starka ben” och den var jag snabb att anmäla mig till! Förhoppningsvis kan jag dela med mig av den under nästa vecka!

    Fin och intressant blogg du har, lägger gärna till dig på min lista 🙂

Kommentera

%d bloggare gillar detta: