Muskler och cardio för fettförbränning

spinningIgår kväll stog det indoor walking hos Sportlife på schemat. Men då Hisingens Cykelklubb kör specialpass på Tisdagar med 90 minuter spinning hos Friskis & Svettis bytte jag löpartights mot cykelbyxor istället.

indoor walkingNu har det blivit mycket gruppträning det senaste och börjar längta efter att lyfta hantlar på gymmet och träna lite styrka. Dels för att underhålla musklerna men också för att höja fettförbränningen.

Självklart underhåller jag musklerna med den varierade träningen jag har på schemat men det leder knappast till några PB. Vanligtvis varvar jag indoor walking, box, spinning och kettlebells.

hantlar skivstångMen som sagt funderar jag på att slänga in lite vanlig styrketräning för hela kroppen. Det gäller bara att få till en bra split mellan övningarna för att kunna kombinera med de gruppträningspassen som jag brukar gå på.

Mitt nuvarande upplägg:
Måndagar Spinning eller Kettlebells
Tisdagar Spinning, Indoor Walking eller Box Impact
Onsdagar Spinning
Torsdagar Spinning eller Box
Lördagar Spinning
Söndagar Spinning, Indoor Walking eller Box Impact

Mitt upplägg efter förändring:
?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

7 tankar på “Muskler och cardio för fettförbränning”

  1. jag älskar verkligen gruppträning, men fyfasen vad jag saknar att gymma!! Åh! Vi har inget gym här längre! 🙁

    Det är alltid kul med nya träningskläder/prylar! Älskar sånt! Men nu har det blivit för mkt på den senaste tiden så måste sätta lite stopp nu, haha.

  2. Mmm… det är väl alltid både bra för kroppen och roligt mer variation. Spinning däremot, det är verkligen inte min grej ;o) Får nästan abstinens om jag inte varit på gymmet och lyft skrit på ett par dagar, det är verkligen något särskilt med den träningen.

    Hoppas passet gick bra :=)

  3. Kroppen kommer att jubla när den får något nytt att bita i! Själv går jag just nu igenom Friskis alla pass för att skaffa mig kunskap ut till kund och för att inspirera min egna träning eftersom jag är tillfälligt skadad och inte kan springa. Blev blixtkär i Box, något jag inte trodde om mig själv. Så med något ont kommer alltid något gott!

    Tack för du tittade in hos mig idag så jag fick möjligheten att hitta hit!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: