Tips från Tanja Djelevic

Tanja Djelevic är personlig tränare i Los Angeles. Här är hennes råd för ett hållbart liv.

För den som inte har en personlig tränare är tipset att börja långsamt. Alla inspirationstips omvandlas till handling. – Sätt ett datum där du börjar din förändring. Planera och acceptera att delmålen kan vara små och flera. Håll ditt ord. Att skratta tillsammans med sina kunder och ha kul är en viktig faktor för att peppa.

För ett hållbart resultat måste också det mentala hänga med. – Mentalt är det viktigt att finna de tanjasaker som driver en att göra något. Varför vill jag göra det här just nu, vad är det som egentligen är viktigt i mitt liv, säger hon. Skriv ner frågorna och svaren och känn efter var motiveringen egentligen kommer ifrån. Sedan fattar du ett beslut och lägger upp en plan. Inse att du verkligen måste förändra, kanske för resten av ditt liv. Hälsa är absolut inte att följa en tillfällig diet utan att lära sig att äta rätt och hälsosamt.

– Tyvärr finns det inga genvägar. Så är det. För att något ska förändras måste man vara ganska obekväm ett tag. Det är ok att vissa saker tar längre tid än andra. Det är viktigt att hitta sin grej, att ta vara på stunderna då man verkligen känner förändringar. Då kommer man långsamt att komma till insikt och förhoppningsvis behålla sina nya vanor.

Tanjas bästa tips Börja förändra om det behövs, du är värd det. Ät hälsosamt 90 procent av tiden, och slarva 10 procent. Skratta ofta – och njut av dina nära och kära. Hjälp andra så mycket du bara kan. Hitta en träningsform du gillar och kultivera din lust till rörelse.

Saxat från sats.se

Läs mer om målsättning och motivation:
Vision, motivation och självkänsla
Så når du dina träningsmål
Otydliga mål vid viktnedgång

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

11 tankar på “Tips från Tanja Djelevic”

 1. Sv: Tack för dina tips. Allitd välkommet och jag vet att min kropp spelar mig ett spratt. Den ska ju inte få vinna. Jag överlevde sötsuget igår, och idag är det som bortblåst.. konstigt det där 🙂 Jag äter (oftast) alltid regelbundet och ”bra” mat så där så tycker man ju att det ska hålla på sin plats… men det är väl hjärnan som ”lurar” mig, snart helg och man slappnar av mer.

  Oftast är jag väl som mest trött på torsdagen och då kommer det där förbannade sötsuget. Dock är jag starkare än det.. 🙂

 2. Jag är och har alltid varit SÄMST på att skynda långsamt. Jag vill att allt ska gå fort. Pang! Pang! Pang! Ibland har man dock varit tvungen att krypa till korset och inse att vissa saker tar tid… Man kan inte förvänta sig en dröm kropp på någon månad om man misshandlat den under en låååång tid.

  Klokt inlägg att ta till sig av!

  Hoppas du har en fin fredag!

 3. Tanja är en klok kvinna. Skulle inte säga nej till att ha henne som PT ett tag 🙂

  SV: Jo visst är det så, jag märker dock att är jag ifrån träningen för länge såhar jag svårt att komma igång mest mentalt dock…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: