Träna och gör skillnad

Jag har tidigare tipsat om träningsappar till smartphones (egentligen iphone). Och idag hittade jag en app som inte bara hjälper dig att hålla reda på din träning utan även hjälper genom att bidra med dricksvatten i afrika.

Ramlösa Vattenfond är ett långsiktigt välgörenhetsprojekt i samarbete med Röda Korset, äventyraren Johan Ernst Nilson – och dig. För varje liter Ramlösa du köper skänker vi nämligen 1 liter rent vatten till olika vattenprojekt i Afrika. Och för varje kilometer du går, springer eller cyklar med Ramlösa Pole2Pole-appen bidrar vi med ytterligare 1 liter.

ramlösa pole2pole

Och som Åsa nämner

Om alla deltagare i Lidingöloppet använder appen samlar man in 1,2 miljoner liter rent vatten, och om alla som cyklar Vätternrundan använder appen samlar man in hela 5,4 miljoner liter rent vatten till utsatta delar av världen.

Så nästa gång du skall ut och röra på dig oavsett om det är ett motionslopp, vardagsmotion eller träning så använd appen för att bidra till behövande.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: