Nyårslöften söker dieter

Idag har jag haft nästan 200 träffar på sidan om LCHQ. Detta är antagligen på grund av nyårslöften om ett hälsosamt 2012.

Men vad är det vi vill uppnå med löftena? Är det en quickfix eller en livslång lösning där man mår bra hela tiden? Personligen så siktar jag på det sistnämnda, att ha en hållbar och hälsosam livsstil med delmål på vägen.

Några av målen under 2012 kommer vara Göteborgsklassikern, Vättern Runt och Göteborgsvarvet. Och för att uppnå dessa mål kommer jag att ha delmål och träna inför dessa. Att anmäla sig till ett motionslopp med en stark motivation och målbild ger mycket mer för träningen och en hälsosammare livsstil.

En förändring måste ta tid innan den rotar sig i kropp och knopp. Under 2011 gick jag ner 15kg vilket jag är jättenöjd med. Vissa har som mål att gå ner samma mängd på 3 månader vilket kanske vore trevligt men kommer det hålla? Kommer motivationen nå hela vägen? Finns det fallgropar som gör att du kör i diket och kanske inte hittar upp igen?

Det spelar ingen roll vad du gör så länge som du gör det regelbundet och du kan leva med det i resten av ditt liv. Och självklart skall man kunna få unna sig något utan att få skuldkänslor. Men om man firar exempelvis viktnedgång med mat, godis eller något annat tuggbart varje gång så kanske problemet snart är ett faktum igen. Testa att belöna dig med träningskläder, en ny cykel eller en anmälan till ett motionslopp istället.

viktminskning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: