Behandla din kropp väl

När man tränar mycket kan det vara skönt att få en ordentlig behandling av kroppen. Även om du stretchar ordentligt finns det alltid fördelar att gå på en behandling.

Exempel på behandlingar är massage, osteopati och naprapati. Själv gick jag på massage igår. Det var så kallad Tui Na-massage på Hisingen i Göteborg.

Massage
Massage kan förebygga muskulära skador, förkorta läkningsprocesser samt vara en del av återhämtningen efter hårda träningspass. Massage lösgör muskelspänningar, förbättrar blodcirkulationen och främjar matsmältningen. Genom att öka blodflödet vid den fysiska beröringen får du upp mer syre till hjärnan och detta resulterar i ett piggare och alertare tillstånd. Näringsämnen och mineraler forslas fortare ut i kroppen och slaggprodukter försvinner. Massage frigör ett ”lugn och ro hormon” som heter oxyticin som ger dig en kombination av fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Naprapati
Naprapater diagnostiserar, behandlar och rehabiliterar smärttillstånd och funktionella besvär i rygg, leder och muskler. Naprapati ger dig bättre funktion och rörlighet i hela kroppen Genom att behandla både muskler och leder återställs balansen i de berörda områdena, vilket ger bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Naprapatens primära mål är att ta bort smärtan som uppstår när samspelet mellan muskler, leder och nervsystem inte fungerar. Därefter återställer naprapaten kroppens rörelseförmåga.

Osteopati
All behandling är fysisk inom osteopati. Osteopaten använder sina händer för alla tekniker. Enligt osteopatin kan man arbeta med muskler, leder och hinnor och därigenom påverka funktionen i dessa eller närliggande organ och strukturer.
Inom osteopatin används olika metoder för att uppnå en normal rörlighet i kroppen. Behandlingen är huvudsakligen inriktad på att lösa upp låsningar i och stabilisera leder och muskler. Metoder som massage, tryck etc för att påverka kroppens mjukdelar, öka och stabilisera cirkulationen, minska spänningar och stärka svaga vävnader.

Är du bosatt i göteborg och vill bli masserad kan du passa på att ta en ”Tui Na” behandling. Vid första behandlingen kostar helkropp endast 350.-

Helkropp: 350:- (ord. pris 520:-)
Halvkropp: 250:- (ord. pris 390:-)
Klicka här

Information om massageformen Tui Na

tui na massage

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Behandla din kropp väl”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: