Rörelse är viktigt

Vi lever i en värld där träning blir allt viktigare för att få bättre livskvalitet. I dagsläget behöver de flesta av oss avsätta tid för att få en daglig dos av rörelse. Människan strävar ständigt efter att hitta lösningar på problem. Det är det som driver det mänskliga djuret framåt. Det är det som gör att vi idag kan flyga till USA bara på ett par timmar eller köra bil till Riksgränsen men som med allt det som är bra så kommer också ting som är mindre bra.

I det moderna livet får den naturliga träningen allt mindre plats. För många innebär att jobba att sitta still och nästan uteslutande arbeta med hjärnan.
Jag såg en seriestripp för ett tag sedan: i den första bildrutan sitter en man och jobbar böjd över sitt tangentbord. I nästa ruta sitter samme man framför datorn i hemmet och spelar internet roulette – ovanför hans huvud kan vi läsa i en bubbla: äntligen får jag koppla av.

Vi vet att träningen är en förutsättning för att kunna orka att arbeta med mer hjärnkrävande jobb. De gamla grekerna visste det och vi inser det allt mer. Vi behöver röra på oss för att kunna fortsätta att utveckla oss själva och världen vi lever i. Orsaken till att människan har denna nivå av hjärnkapacitet hon har beror på att hon ständigt rört på sig. Att i rörelse utvecklas och söka lösningar.

Det kan vara kul att spela online kasinon eller internet poker men glöm inte bort att det är roligt att röra på sig och att röra på sig kan göra dig mer framgångsrik när du sitter framför datorn.

computer workout

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: