Tröskeltest och träningsläger i Laholm

Idag var jag på träningskliniken Aktivitus för att ta en referenspunkt till förra årets mätning. Det var intressant och se vad vinterträningen hade gjort med tröskelvärden för mjölksyra etc (förra årets resultat inom parentes).

Testresultat
Maximal energikonsumtion: 22,7 kcal/min 95,0 kJ/min (20,6 kcal/min 86,5 kJ/min)
Max. motstånd: 340 W Max. (305 W Max) +35
Motstånd/vikt: 3,6 W/kg (Motstånd/vikt: 3,0 W/kg) +0,6
VO2 – syresättningskapacitet: 47,5 ml/kg/min (40,1 ml/kg/min) +7,4
Anaerobisk tröskel: 149 bpm (143 bpm) +6
Aerobisk tröskel: 134 bpm (126 bpm) +8 (FatMAX)
Nedre gräns för aerobisk zon: 119 bpm (109 bpm) +10

aktivitus

Denna vecka blir lite av startskottet för träning inför vätternrundan. Visst har jag haft många timmar i sadeln(83 registrerade timmar 2012) med tanke på spinning. Men riktiga mil ute på cykeln går inte att jämnföra. Med start imorgon kommer detta veckoslut gå i cykelns tecken. Med ett träningsläger i Laholm blir det en hel del mil avverkade och jag borde komma i fas med mitt mål nedanför.

träningsmål funbeat

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Tröskeltest och träningsläger i Laholm”

  1. Jag har också börjat samla K inför Vättern. Tänkte att 500K kan vara lagom för Tjejvarianten. Igår blev det 42K längs Säröleden. Oboy vad det blåste!

    Sv: Jag kör i Excel där jag får upp snygga grafer på mina favoritbilder! Det är de jag brukar klippa in!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: