Tom Pietilä om uppladdning och återhämtning

Många aktiva idrottare sköter sin träning och tänker på sin kost, men glömmer bort den viktiga återhämtningen. Inom 30 minuter efter ett avslutat träningspass är kroppen i störst behov av ny energi och som mest mottaglig för kolhydrater och protein. Ger du kroppen det den behöver får du också ut maximal effekt av din träning.

Tom Pietilä har arbetat som sjukgymnast sedan 1981. Han har 15 publicerade vetenskapliga artiklar och är magister i idrottsmedicin.

Tom har också varit chefsgymnast åt Sveriges Olympiska Kommité och varit sjukgymnast vid hela 5 olympiska spel. Han har i många år varit sjukgymnast åt Tre Kronor och för Björklövens elithockeylag. Han är för närvarande testansvarig och fystränare åt Svenska Alpina Landslaget.

Tom har själv varit elithockeyspelare och tillhör nu Sverigeeliten i landsvägscykling och 2011 var han med och körde Vätternrundan på tiden 6.51.56.

Se även Tom’s träningstips inför Vätternrundan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Tom Pietilä om uppladdning och återhämtning”

  1. Tom är grym! Har nog aldrig träffat nån så kunnigt som honom. Han vet vad han snackar om och levererar inspiration i massor. Om du gästar Umeå är det ett måste att fråga om rundvisning på idrottsmedicin!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: