Cykla och slipp bakteriebuffén i lokaltrafiken

Metro har tillsammans experter kontrollerat spårvagnar och bussar i Göteborg samt tunnelbana och bussar i Stockholm. Varje natt sopas golven och papperskorgar töms men det finns fortfarande ordentligt med bakterier. Först efter 6-7000km tvättas spårvagnarna i Göteborg ordentligt rena.

Resultatet var fräschare än väntat men fortfarande kryllande av bakterier. Det rör sig nästan uteslutande om hudbakterier som beror på dålig hygien. Till exempel stafylokocker, enterokocker och bakterien proteus vulgaris – som finns i avföring och rått kött.

Antingen man väljer att sitta eller stå under en resa finns en mängd ytor som man kommer i kontakt med. Vissa bättre än andra. Mest bakterier växte det på säten, stoppknappar och handtag.

Man ska undvika att klia sig i ögat, peta i näsan, suga på tummen eller pilla mellan tänderna efter man åkt kollektivtrafik. Innan man äter ska man tvätta händerna, kan man inte göra det kan man ta med sig våtservetter.

Genom att cykla får man nyttig vardagsmotion, träning, frisk luft och slipper samtidigt bakteriehärden.

buss kollektivtrafik

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: