Kondition är hälsa, hälsa ofta

Både Aftonbladet och TV4 larmar om försämrad kondition bland ungdomar. Anledningen tycks vara osunda förhållanden till tv och dataspel samt curlingföräldrar. När jag själv växte upp var det inte tal om att man skulle bli skjutsad någonstans. Ville man till en aktivitet så cyklade man eller promenerade, och då oftast tillsammans med någon eller några kamrater.

FetmaDetta kan leda till hälsosjukdomar som ex. fetma, diabetes och annat. Fetma är något som öker för varje år och redan 2010 larmades det om ökad fetma och fetmaoperationer. Och operationerna är inte riskfria, 2010 varnade Aftonbladet att 3 på 1000 faktiskt dör av operationerna. Nu igen larmas det om riskerna med fetmaoperationer.

Visst kan man tycka att det är en genväg och kanske rent av sista utvägen för att överleva eller undvika ohälsa. Precis som jag när jag tog en genväg med pulverdiet. Men med facit på hand så är det bättre att aldrig hamna där utan att hela tiden sköta och vårda sin kondition och hälsa.

Nu skall jag ta på mig och ta en promenad för att visa att jag lever som jag lär 🙂

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

1 tanke på “Kondition är hälsa, hälsa ofta”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: