13. Mitt bästa kosttips

Nu är det dags för mitt bästa kosttips från bloggutmaningen. Och det måste bli frukosten, att äta en stadig frukost är viktigt för mig.

Och med en stadig frukost menar jag en tallrik gröt med gojibär, psylliumfrön, mjölk till det har jag 1-2 ägg och ev lite keso.

ägg

Ett annat tips är att fördela största koncentrationen av kolhydraterna tidigt på morgonen och sedan trappa ner på dem hela dagen. Till kvällsmål äter jag i regel knappt några kolhydrater alls.

Tredje tipset är att äta i direkt anslutning till träning. Det skall gå max en timme efter att träningspasset är klart innan du har ätit, ju tidigare desto bättre.

Fjärde tipset är att aldrig vara hungrig men heller aldrig MÄTT. Ät därför regelbundet med mellanmål så den riktiga hungern aldrig hinner slå klorna i dig.

Femte tipset hör till samtliga föregående 4 tips. Planering! om du inte har planerat så du har rätt kost hemma eller att du har med dig något när du är på språng blir allt så mycket jobbigare.

Sjätte tipset är en blandning… keep it simple, se till att hitta det som passar dig och att du kan leva med det. Att du har en balanserad och varierad kost så du får i dig vitaminer och mineraler. Drick vatten varje dag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: