Varför bör idrottare äta chili?

chiliChili är bra för personer som tränar mycket. Chili är fullt av immunförsvarsstärkande växtämnen som håller dig frisk och stark när du tränar hårt. Samtidigt är chilifrukten mycket rik på C-vitamin. Du får faktiskt cirka 3-4 gånger så mycket av vitaminet som från motsvarande mängd apelsin.

Chilins heta ämne, capsaicin, verkar också starkt inflammationshämmande, vilket ger mindre värk i muskler, leder och senor när du har tränat hårt och ska återhämta dig. Samtidigt är chilin mycket kalorifattig, och frukten gynnar även ämnesomsättningen. Prova t.ex. chili i wokmat eller i chili con carne.

Aktiv Träning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

2 tankar på “Varför bör idrottare äta chili?”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: