Garminfamiljen

Garminfamiljen består av Garmin Edge 800 Puls + Kadens samt Europakarta och Garmin Forerunner 305 Puls. Bra verktyg för att kunna hålla koll på sin egen träning. Forerunnern har jag till löpträning och Edgen har jag när jag cyklar. Har ännu inte kommit igång med löpträningen i år mer än lite inomhusaktiviteter. Har heller inte cyklat nämnvärt många gånger men det har redan blivit ett par kilometer.

En Garmin Forerunner 305 kan tyckas se stor och klumpig ut. Men när den är på handleden så känns den inte som den koloss som nyss låg på bordet. Den är rätt enkel att programmera med mjukvaran som medföljer för olika träningspass. Man kan bland annat lägga in intervaller på tid, puls och distans. Det som jag saknar med just 305’an är vibrator, vattentäthet och längre batteritid. Men huvudsaken är den all statistik som man kan få ut ur den.

Garmin Edge 800 är en suverän cykeldator som trots sitt ganska lilla format innehåller det mesta. Det enda jag inte testat ännu är kartan som ligger i den. Men all data man kan få ut som kadens, puls, temperatur, hastighet, höjdstigning etc. är verkligen toppen.

Bägge mina enheter använder jag med Garmin Connect men än så länge har jag inte i år använt 305’an i år mer än att kontrollera vilopulsen. Garmin Connect är verkligen ett bra ställe att ladda upp sina data på då man får ut mängder av statistik på ett väldigt överskådligt sätt. Man kan även välja att låsa den uppladdade datan så ingen annan kan ta del av den.

Garmin Forerunner 305
garmin forerunner 305

Garmin Edge 800
garmin edge 800

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: