Halvvättern avklarad

Lagom till att Vättern Runt 2011 är avklarad kommer jag dragandes med halvvättern. Den var ju trots allt förra helgen. Men jag har haft rätt dåligt med tid för bloggen då jag mest jobbat, cyklat och ägnat mig åt diverse träning.

Halvvättern var i alla fall ett riktigt trevligt arrangemang som jag till 2 dagar innan motionsloppet inte hade funderingar på att cykla. En klubbmedlem från Hisingens Cykelklubb hade snappat upp att jag för länge sedan hade fått för mig att cykla men inte visste hur jag skulle ta mig dit. Sedan hamnade allt i glömska men blev påmind av Jon-Erik på fredagen och jag bestämde mig för att åka.

Klockan ruskigt-tidigt åkte vi från Göteborg på söndagmorgon i en sprillans ny Volvo V60 och kom fram till Motala peppade för att delta i ett av sveriges större motionslopp. Jag fick förmånen att cykla med Ride of Hope som jag körde ihop med de första 90km. Sedan blev tempot lite för tufft och jag började känna krampvarning i lår och vader.

Vid depån i Rök slog jag följe med en av RoH killarna som hade fått problem med bakhjulet då en eker gått av och fälgen blivit skev. Detta gjorde att han tappade klungan strax innan jag avpolletterade mig själv från den. Efter att han lossat lite på bakbromsen så hjulet gick fritt så rullade vi iväg tillsammmans med en av (vad jag tror) hans klubbkamrater.

När det var drygt 15-20km kvar till målgång gjorde sig kramperna påminda igen och jag kände att jag behövde ta det lite lugnare. Samtidigt stog en tjej med platt bakdäck vid vägkanten och såg uppgiven ut. Jag frågade om hon behövde hjälp med något och det gjorde hon. Problemet var att hon varken hade verktyg eller visste hur man bytte slang. Så jag hjälpte henne att byta samtidigt som mina ben fick vila en liten stund och det gjorde susen.

Därefter höll jag ett rätt lugnt tempo en stund för att känna på benen. Då benen kändes okey så började jag trampa på ända in i mål där jag avnjöt en välbehövlig måltid och ett stort glas vatten.

Sedan var det dags och rulla hemmåt i Volvon och jag blev guidad i områdena runt Vättern innan vi i rask takt tog oss till Göteborg och Hisingen igen.

En mycket minnesvärd dag med trevligt sällskap både på vägen till och från Motala men också under själva loppet.

Ride of Hope
Startfållan

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kommentera

%d bloggare gillar detta: