CG metoden

Jag kör inte GI Metoden, jag kör CG Metoden (CG är mina initialer). CG metoden går ut på att träna och äta med förnuft. Det finns inga genvägar till något men däremot kan man skapa genvägar genom tillgänglighet.

Tillgänglighet av bra råvaror kombinerat med lite planering är nyckeln till bra kost. När det gäller träning är också tillgänglighet viktig. Normalt åker ingen en längre sträcka för att kunna träna. Se vilka möjligheter som finns närmast och vad som är enklast.

Det är också viktigt att det du gör är omtyckt. Gör man något bara för att man vet att det är bra men inte uppskattar det kommer man att tröttna på det. Tycker du inte träningen är rolig eller att du trivs med den så blir det en plåga till slut. Är kosten du äter smaklös, äcklig eller enformig kommer även det få ett slut.

Många tränar och/eller äter en viss diet under en period men efter ett tag så återgår man till sin normala lunk. Men om träningen är tillgänglig och rolig samt att kosten är enkel att laga och smakar gott kan det bli en livsstil.

Man kan även öka tillgängligheten framförallt på kost genom att planera och storhandla. Då har man alltid stora mängder nyttigheter hemma. För att underlätta återhämtningsmål efter träning så är det att rekommendera att köpa ett bra proteinpulver med högt proteininnehåll som Whey 100 eller gainer istället för snickers eller något annat som inte är lika bra.

ingen diet

Utmaningens för min del andra dag, 60 minuter spinning. 48 träningstillfällen kvar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

22 tankar på “CG metoden”

 1. Håller med dig i inlägget,du har såå rätt!

  Sv: Det blev ett ryggpass på gymmet, och så hade jag specialidrott på skolan, så där blev det olika stationer där man var på i ca 1 minut och körde gärnet ur sig. Repeterade 3 gånger.
  Det vi främst tränade var armar och mage 🙂 Vad blev det för dig?

 2. Håller med dig till 110%. Jag har alltid sagt att rolig träning samt motion och äta med sunt förnuft är bättre än att slänga sig på olika typer av dieter. Vet inte någon som direkt har hållt i sina dieter mer än någon månad.

  SV: Jasså? Då måste du berätta för mig sen vad det är. Jag tränade bara core igår, och 1 timme crosstrainer och löpband. Glömde att titta in på crossfit-passet igår 🙂

 3. tack!

  låter bra. igår körde jag en dålig kvällsmat. varma mackor och ett glas vin. haha. men de e ju tur man tränar o håller igång så man kan äta lite onyttigt oxå 🙂

 4. Precis min visa :=)
  Lättillgänglighet! Åker till gymmet som ligger 1 minuts bilfärd från jobbet, direkt efter jobbet. Det tar ingen extra dyrbar tid. När jag vill köra konditionsträning och är hemma, åker jag aldrig till gymmet utan går ut och springer, oavsett väder (okej, kanske inte i snöstorm, men annars).
  Och maten… lätt att fixa. Just nu är jag väldigt förtjust i plocksalladerna på ICA. Vet att det låter sjuuukt tråkigt, men perfekt vardagsmat och väldigt tidssparande.

  Ha en bra dag!

 5. Hejsan! Kul att du vill bli tipsad i min blogg 🙂 den som blev kommer upp i bloggen 14.00 ! Tack för att du ville vara med. Och blev det inte du kan du anmäla dig igen vettja, bra och fin blogg! Kram

 6. Det här tycker jag låter smart! Trots att jag försökt tänka lite mer LCHF i mitt matintag ( bara för att jag får så ont i magen av bröd, vit pasta osv. ) så tycker jag det sunda förnuftet vinner och absolut är det bästa!

  SV: ja jag tycker det. Betalar man vill man ju nog ha lite extra bra service.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: