Böcker för cyklister

böcker om cyklingFörutom schyssta cyklar, bra träningstillbehör och utrustning finns även en stor mängd böcker.
Jag har tagit ut ett axplock från alla böcker som finns. Det finns mååånga böcker upptäckte jag, dock inte så många på Svenska. Men det kanske inte är så osannolikt att de flesta böcker är på andra språk då Sverige som sagt inte satsat mycket på cykling.

De titlar som jag hittat som kan vara intressanta är dock på Svenska och för olika cyklister.

Överlevnadshandbok för cyklister (Adlibris) (Bokus)

Överlevnadshandbok för cyklister är en frustande upprättelse av trafikens mest förtryckta och bespottade grupp. Med humor, skärpa och stort allvar kartläggs de tappra cyklisternas fiender bland bilister, myndigheter och medier. Därtill ger den smarta utrustningstips och dråpligt roliga övningsuppgifter.

Inomhuscykling träning för alla (Adlibris) (Bokus)

Är inomhuscykling verkligen bra fettförbränning? Hur kan jag utvecklas som deltagare? Hur kan jag utvecklas som instruktör? Hur kan ett bra träningsupplägg se ut? Vad bör man äta efter ett inomhuscykelpass?

Inomhuscykling, spinning, teamcykling, gruppcykling- kärt barn har många namn. Att cykla i grupp har blivit en allt populärare motionsform. Här presenterar Åsa-Helena Borkesand en komplett inspirationsbok för deltagare, cykelinstruktörer och dig som har en spinningcykel hemma.

Mountainbike i Sverige (Adlibris) (Bokus)

de bästa stigarna och de vackraste vyerna från Riksgränsen i norr till Kullaberg i söder

Ta hand om din cykel (Adlibris) (Bokus)

Att ta hand om sin cykel innebär inte bara att laga punktering med jämna mellanrum utan precis som så många andra fordon kräver världens mest mijövänliga fortskaffningsmedel en hel del service och mekanisk omtanke.

Nya konditionstest på cykel (Adlibris) Bokus

För att på bred bas kunna jobba med hälsofrågor krävs självklart kunskap, men också olika mätmetoder för att värdera och bestämma den fysiska arbetsförmågan. Med hjälp av ett konditionstest får man ett underlag för att bedöma den fysiska orken och kapaciteten i cirkulationsorganen. Man får dessutom ett underlag för att föra ett samtal med den som genomgått testet om hälsa, motion och livsstil.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

2 tankar på “Böcker för cyklister”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: