Ökat cyklande i sverige

Allt fler cyklar runt om i sverige. Och vintern stoppar inte cykelns framfart. Dessutom finns det mängder av arbetsplatser och kommuner som genomför kampanjer för att anställda och innevånare skall cykla.

Cykling är bra för både hälsa och miljö så det bidrar till många vettiga effekter. Men oavsett hur nyttigt det är kan det dessutom vara farligt. En cyklist är en medtrafikant precis som en blilist eller fotgängare.

Samtliga i trafiken (ingen nämnd ingen glömd) måste vara tydliga, uppmärksamma och följa regler. Själv tycker jag det är ofta svårt att cykla när bilister inte använder blinkers, cyklister som stannar eller svänger utan att ge tecken för det samt alla fotgängare som skickar sms, spelar wordfeud och allt vad de gör samtidigt som de skärmat av sig med hörlurar.

Fotgängare och cyklister med musik i öronen kan vara direkt livsfarliga för sina medtrafikanter. Men det gäller även de bilister som gör allt annat än att vara uppmärksamma på sin bilkörning.

cykling

Göteborg i cykeltoppen
Cykelkampanjen dåliga ursäkter
Kampanjen nya vägvanor
Klimatkommunerna (Varför finns inte Göteborg med?)
Cykelkampanjen inga löjliga bilresor
Karlstads kampanj cykla till jobbet
Västerås kampanj cykla till jobbet
Dagens nyheter om Umeås och Malmös cykelkampanjer
Vintercyklister sökes på Cykelsmart (gäller varberg & mölndal)
Utmaning om vintercykling
Dagens nyheter, Allt fler cyklar året runt
Trollhättan, Cykla året runt
Eskilstuna vill se cykling året runt
Cykla mer, bättre och snällare

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

2 tankar på “Ökat cyklande i sverige”

  1. Längtar till att komma igång med den riktiga cyklingen igen. Trampar inomhus så länge. Men jag förstår precis varför inte Gbg är med i toppen. Bilar, cyklar, gående och spårvagnar ska samsas på samma yta och att cykla från fastlandet till Volvo innebär både hinderbana i dessa ombyggnadstider och dieselsmak i munnen. Hoppas att cykelutbyggnaden kommer igång nästa år och ser fram emot Vättern! 😀 God jul på dig!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: