Löften om träning och viktminskning

På lördag är det nyårsafton och då kommer de hälsosamma nyårslöftena att hagla. I samband med detta kommer även erbjudanden om träningskort. De billiga träningskorten kommer betala sig själva utifrån träningsanläggningarnas sida då merparten av dessa årskort max används i 2-3 månader. Enligt statistik så bryts 25 procent av alla nyårslöften efter bara en vecka, och ytterligare 10 procent den första månaden.

Men det behöver inte vara på det viset. När du anger ditt löfte måste du vara realistisk. Ange inte ett löfte som blir svårt att hålla och gå inte ut för hårt. Se även till att ditt löfte har en bra plan bakom och inte är för luddigt formulerat.

Nyårslöften som ”jag ska gå ned i vikt”, ”jag vill börja träna nästa år” fungerar sällan. Specificera målet och sätt angivna värden på det. ”Mitt mål är att gå ned ett kg varje månad” och ”jag kommer att träna på gym varje tisdag och torsdag direkt efter jobbet samt varje helg gå en långpromenad på två timmar”. Nu är målen mycket bättre formulerade.

Tidpunkten för ett nyårslöfte bör heller inte vara vid tolvslaget med ett glas alkohol i handen. Då blir det lätt att löftet inte blir genomtänkt och att det skall infrias redan dagen därpå. När du vaknar den förste januari och känner dig totalt mosad efter gårdagens aktiviteter kommer inte träning vara i fokus och heller inte den bästa starten. Det kommer säkert innebära ett misslyckande på ”ditt nya liv” och misslyckanden brukar oftast resultera i att nya försök uteblir.

Sätt dig hellre någon dag innan eller efter firandet och skriv ner en plan för utförandet på ditt nyårslöfte. Gå ut lugnt i början och bygg på allt eftersom du känner att det fungerar.

Om du har en bra plan och ett välformulerat mål kommer du garanterat lyckas bättre och du kommer få mer valuta för pengarna som du lagt på ditt träningskort. Se även till att du hittar en träningsform som du gillar. Planerar du och sätter upp ett schema för vad och när du skall träna så kommer det att underlätta. Se även till att du varierar din träning och chockar kroppen mellan varven.

Ett annat sätt att motivera träning och fettförbränning är att anmäla dig till diverse motionslopp. På det sättet kan du sätta upp delmål fram till ”deadline” för den dagen då motionsloppet är planerat. Ett exempel är Göteborgsklassikern.

lista nyårslöften
Se även till att inte skriva ner för många löften då är risken stor att du inte kommer genomföra

Tips från Aktriv Träning på hur du håller ditt nyårslöfte.

Kommer du att avge något nyårslöfte?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 tankar på “Löften om träning och viktminskning”

  1. Nej, jag kommer inte avge något nyårslöfte, precis som förra året, och året innan. Däremot har jag satt upp ett mål på 300 km under 2012, crosstrainer, jogg och löpband räknas. 🙂

  2. Jag har lyckats med ett löfte. Rökte min sista cigg på tolvslaget och inte rökt sen dess, inte ett enda fjuttigt bloss på två år så nyårsafton är speciellt för mig. Älskar att fira nyår och att fira mitt nikotinfria liv! 🙂

    Dock tror man att 1 januari har någon magisk effekt mer än en annan dag men så är det ju inte.. Du måste fortfarande ta dig till gymmet.. Göra det som är jobbigt i början.. Men men om det får folk att börja träna så är det bra. Hoppas bara fler håller sig till den goda vanan.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: