Skippa sockret

Socker och salt är två produkter som ett flertal får i sig i på tok för stora mängder. Dels för att det finns dolt socker och salt i hel och halvfabrikat. Men också för att folk lägger till extra samt äter felaktig mat.

För att bli av med sockerberoendet behöver man först och främst bli av med sötsuget. Therese undviker socker och snabba kolhydrater och skriver i ett inlägg om sockrets inverkan på blodfetter samt att personer som äter socker löper högre risk att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar.

Hon tipsar även om den numera godkända örten stevia. Stevia är ett naturligt sötningsmedel som är cirka 2-300 gånger sötare än socker, men saknar kalorier.

Det finns läsktillverkare som funderar på att byta ut socker mot stevia i deras produkter. Och det kan vara vettigt då läskedrycker innehåller mycket socker. Dock är det inte bara läsk som innehåller socker. Här kan man läsa hur många sockerbitar det är i de vanliga drycker som finns i livsmedelshandeln.

socker

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

2 tankar på “Skippa sockret”

  1. Ja, visst är det så. Jag kan äta kebabsallad med sås utan att få dåligt samvete. Äter jag en påse godis mår jag sämre. Jag äter allt men håller mig undan rent socker i godis och läsk. Är oerhört känslig mot socker och blir bakis i flera dagar av det :/

Kommentera

%d bloggare gillar detta: