Träning bra för kropp och själ

Via Chippis hittar jag en artikel från GP

Att motionera är hälsosamt på flera sätt. Ny forskning från Karolinska institutet visar att träning kan påverka DNA-molekylerna i muskelcellerna positivt, rapporterar flera medier.

NyhetDetta är ju ingen ny information. Att det är bra att träna har man vetat om hur länge som helst. Däremot verkar det som att alla inte riktigt fått informationen eller väljer att blunda för den.

I samband med fysisk aktivitet rensas DNA:t på så kallade metylgrupper – något som gör att generna fungerar bättre och att muskelcellerna kan användas bättre vid nästa träningstillfälle.

Studien har genomförts på 14 friska försökspersoner innan och efter ett träningspass.

Fysisk aktivitet är ett bra sätt att få fart på nybildningen av celler i hjärnan. Det kan vara en förklaring till att motion kan vara en bra behandlingsmetod för lindrig och måttlig depression.

cykling

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Träning bra för kropp och själ”

  1. Tack för omnämnandet 🙂 Visst är det lustigt att det presenteras som en nyhet – jag om någon vet att det inte handlar om okunskap när folk undviker motion; man väljer att blunda. Det gjorde i alla fall jag mina första 38 levnadsår… Träningen har gjort en annan människa av mig – har blivit just den där outhärdliga hurtbullen jag själv skulle kräkts på för ett par år sedan 😀

Kommentera

%d bloggare gillar detta: