Ät choklad och gå ner i vikt

Forskare på Köpenhamns universitet försöker utveckla en choklad som ökar förbränningen.

Det handlar om en mörk choklad som innehåller chili och linfröfibrer. Den senare ingrediensen är på grund av den binder fett och mättar bra.

– Det kunde vara intressant om helt vanliga människor kunde ha chokladen som ett inslag i kosten och på det sättet åt mindre, säger professor Arne Astrup, avdelningschef på avdelningen för näring, SCIENCE, på biovetenskapliga instutionen.

Förbränningen mäts
För att testa chokladens verkningar gör man för närvarande försök med vanliga människor, vars kaloriförbrukning och förbränning mäts. Detta för att se om det är någon skillnad i effekten på kroppen när de äter forskarnas choklad, mot när de äter vanlig mörk choklad.

Forskarna hoppas att chokladproducenter ska bli inspirerade och på sikt erbjuda en ännu hälosammare mörk choklad.

iForm

choklad

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

4 tankar på “Ät choklad och gå ner i vikt”

  1. Åhåå, låter bra!

    Ja, det var riktigt härligt! 😀 Tyvärr blir det inte ens en promenad idag, buhu, är sjuk. Och inser att jag får ha vilodag även imorgon. Tråkigt!

  2. Allt ska de då komma på nuförtiden. Haha varför kan folk inte bara röra på sig lite mer och äta lite mindre skräp så behövs det inga mirakelmedel. Choklad tycker jag man ska äta främst för att man tycker det är gott, inte för att det ska få förbränningen att öka. 😛

Kommentera

%d bloggare gillar detta: