Det våras för cykeln

Fler och fler cyklar syns på cykelbanorna vilket är ett vårtecken jämförbart med tussilagon. Och intresset för cykling bara ökar, inte minst i städerna.

För 194 år sen, år 1816 uppfanns cykeln. Men aldrig tidigare har cykeln varit hetare än nu. Som motionsredskap för hälsan, som miljövänligt pendlingsfordon eller helt enkelt ett plånboksvänligt färdmedel.

Cyklandet har ökat enormt de sista åren. Bara i storstäderna cyklar dubbelt så många i dag mot för 10 år sen.

Även Röhsska museet uppmärksammar detta med en utställning.

21 april – tillsvidare, DET VÅRAS FÖR CYKELN
I klimat-orons tid blir cyklisterna allt fler – cykeln är definitivt ett fortskaffningsmedel för framtiden! Röhsska museet har under 2000-talet utökat sina samlingar med bland annat den svenska plastcykeln Itera och cyklar designade av Björn Dahlström och Norway Says. Röhsska firar cykelsäsongens start med att visa museets cykelsamling tillsammans med aktuellt cykelmode, cykelaccessoarer och hjälmar i en mindre utställning.

Och varför skulle cykling inte öka – Det är ett mycket bra och skonsamt sätt att motionera eller transportera sig. Jag har samlat ett par tips för att få en bättre upplevelse på cykeln samt att vara laglydig.

Bor du i göteborg finns här ett par länkar som handlar om cykling.

gammal cykel

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: