Introduktion till att cykla i grupp

Att cykla – det är det som Hisingens Cykelklubb går ut på. Och cyklar gör vi. Ibland långt, ibland brant, ibland snabbt – men alltid njutningsfullt. Vi prioriterar säkerheten när vi är ute och cyklar, vi har ett antal fartgrupper där vi kör i grupp som är mycket socialt. För att vi skall köra säkert på våra vägar tillsammans så är det mycket viktigt för alla att du har varit med på en av våra introrundor innan du börjar cykla med oss på våra rundor!

Minst en gång i månaden på lördagar kl.10:00 från klubblokalen har Hisingens Cykelklubb nybörjarrundor för dig som är osäker på hur det går till att cykla i grupp.

Det startar med en teoretisk genomgång i klubblokalen. Där presenteras grunder och tecken som är viktiga i klungkörning. Allt för att du utan oro skall kunna följa med på de vanliga rundorna nästa gång.

Om du inte har en racercykel men gärna vill prova på, så finns tre cyklar för utlåning till klubbens Introrundor från klubblokalen. Dessa är avsedda för ca:150-175 cm långa cyklister och har kombi-trampor så det funkar med vanliga skor och/eller SPD-klossar. Bokning sker genom anmälan i avsedd tråd på forumet. (först till kvarn).

Så oavsett om anledningen är att förbättra hälsan, konditionen, motionen, bränna fett, minska i vikt, träning inför ett motionslopp, vätternrundan eller någon annan utmaning eller personligt mål så är cykling ett fantastiskt sätt att göra detta på. Enda kravet är att du har hjälm och följer klubbens policy.

Nästa introrunda är planerad 26/5 och Du är speciellt välkommen!

gruppcykling

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

4 tankar på “Introduktion till att cykla i grupp”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: