Dopningsbeslagen ökar

Att doping har varit vanligt förekommande inom cykelsport är lika självklart som sill, flintastek och regn på midsommar. Men att anklaga samtliga cyklister 2012 för att dopa sig då vet man inte vad man pratar om. Så jag förstår Roberto Vacchi när han blir upprörd över uttalandet ”alla cyklister i Tour de France är dopade”.

Om man ser till alla dopningsbeslag märker man att de flesta som dopar sig är kroppsbyggare. Det är dessutom bra att det görs spaningar som leder till åtal, beslagta preparaten eller till och med att få bort hela ligor från ”marknaden”.

Det är inte lätt att få någon sport helt dopningsfri men med årets OS-satsning i London gör man det i alla fall svårare att dopa sig.

Igår så fick jag ta del av mängder med härlig cykling. Först 46km cykling med sambo och kompis och sedan över till kompisen för att titta på Tour de France och Tour de Pologne. Dock var det tragiskt med sabotaget i Tour de France och kanske ännu mer tragiskt med de människor som kommenterat artikeln.

ingen doping

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: