Motion skadar aldrig, eller?

Fyra personer har dött under motionslopp bara i sommar. Och under varje motionslopp eller tävling så skadas individer mer eller mindre allvarligt.

Men träning är bra och framför allt att börja träna redan i ung ålder. För att träna så är samtidigt motionslopp ett bra delmål.

Och självklart är det inte träningen eller motionsloppen som sådana som leder till dessa skador. Många gånger handlar det om sömn eller vätskebrist, överträning eller någon annan orsak.

Däremot verkar det som att kvällstidningarna vill att vi skall träna mindre. De lockar tillbaka motionärer till soffan genom att påstå att mindre träning ger bättre effekt och större viktnedgång.

Men motionsloppen har aldrig varit så populära som nu. Efter bara 26 minuter och 46 sekunder var samtliga 12000 startplatser till Cykelvasan 90 bokade. Till de kortare loppen finns fortfarande platser kvar.

Så sammanfattningsvis så fortsätt (börja?) träna, men gör det på ett förståndigt sätt. Se till att dricka vätska och äta ordentligt innan och efter träning eller lopp. Anmäl dig till motionslopp som en träningssporre men se till att vara ute i god tid.

motionslopp

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 tanke på “Motion skadar aldrig, eller?”

Kommentera

%d bloggare gillar detta: