Minska vindbrus med Windfree

windfreeEtt mänskligt öra är inte skapt för att vi ska förflytta oss snabbare än 15km/h. Idag cyklar, skejtar, rider, seglar och hoppar vi människor fram i över 50 km/h. Med detta följer ett vindbrus på ca 100dB.

Många av oss har länge saknat en fungerande lösning för att ta bort vindbruset – med bibehållen hörsel. Med öronproppar och hörselskydd av olika slag tappar man lätt känslan för utrustning och detaljer. Hur växlarna rasslar på plats, hur seglen för sig eller hur hästen andas. Med Windfree kan du spetsa öronen och behålla känslan.

windfree cyklistJag har nu testat produkten några gånger och den fungerar utmärkt. Eftersom jag dessutom har tinitus är det extra skönt att slippa obehagliga ljud.

Windfree är en produkt som stänger av eller minskar vindbruset samtidigt som du hör bättre. Nackdelen är att man ser ut som ett UFO men det kanske inte heller är så konstigt eftersom ett av materialen är utvecklat av NASA i syfte att jämna ut temperaturen för astronauterna i deras arbete i rymden.

nasa astronaut

Windfree består av ett följsamt skum med en cellstruktur som tar bort vindbruset och låter dig höra dubbelt så bra. Utöver detta används även Outlast®, ett material som är kallt när det är varmt och varmt när det är kallt.

reducerar vindbrus med 20 decibell

Så utöver att produkten skyddar din hörsel och gör dig mer uppmärksam på din omgivning samt möjliggör en enklare kommunikation kan den komma väl till pass även vid höstens intåg för att värma frusna öron.

Se även kommentarer från test som Cyclesport.se har gjort.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , (Intressant?)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Andra intressanta inlägg:

Kommentera

%d bloggare gillar detta: